Novice

Acai Berry – cena, kje kupiti, kako deluje

Acai jagode. Verjetno ste že slišali za to. Toda kaj je to? Kaj to naredi? In je to hujšanje čudnega, saj nekateri ljudje trdijo?

class =

Vijolične acai jagodami (izgovarja ah-SAH-Yee) je eden od številnih jagode iz Amazonije, ki so v zadnjem času postala priljubljena zunaj Južne Amerike. Veliko terjatev se je o acai jagodami; nekateri izmed njih so pravi, drugi pa ne.

Acai: Zdrav izbira?

Acai jagode, tako kot druge podobne jagode, je bilo ugotovljeno, da imajo določene koristi za zdravje. “Vsaj ducat člankov v konvencionalni medicinski literaturi govori o koristnih učinkih jagodičja,” pravi Valencia Porter, MD, direktor zdravja žensk na Chopra Center v Carlsbad, Kalifornija.

Povezana: Se Omega-3 maščobne kisline shujševalni pripomočki

S prehranskega vidika acai berry dostavi na dveh pomembnih področjih:

  • Ugodni antioksidativne učinke. Acai berry vsebuje antioksidante, snovi, ki se borijo škodljive molekule, ki jih imenujemo prosti radikali. Preveč prostih radikalov lahko poškodujejo človeških tkiv in privede do različnih zdravstvenih motenj, vključno z globoko vijolično pigmenta srce disease.The Acai Berry je odgovoren za svoje antioksidativne koristi, ki so podobni tistim v drugih temnih jagode, kot so borovnice in robide. Pigment vsebuje antocianov (izgovarja ANTH-oh-vzdih-a-NINS), močan razred fitohranil – hranljive komponente rastlin -, ki služijo kot antioksidanti. Živila, ki vsebujejo antocianov imajo močno rdeča, modra ali vijolična colors.The moč antioksidantov učinkov v različnih živilih, se meri z ORAC (Oxygen Radical absorbance Capacity) testa. Čim višja je ocena ORAC, močnejši antioksidant učinek. “Rezultat po acai jagodičja zelo visoka,” je treba opozoriti, dr Porter says.It pa, da je v nedavni študiji o oceni antioksidativne učinke določenih sokov, granatnega jabolka, sok, rdeče vino, Concord grozdni sok in borovničev sok dosegel več, v tem vrstnem redu, kot Acai sok.
  • protivnetne lastnosti. Še ena prednost acai berry je njegova protivnetni učinek. Kot že ime pove, protivnetnih boj proti vnetjem, ki je bilo povezano s številnimi zdravstvenimi težavami, vključno z boleznimi srca in možganske kapi. “Mnogi od over-the-counter nesteroidna protivnetna zdravila delujejo na enak način, kot acai jagodami,” Porter ugotavlja.

Acai Berry: Kaj pa hujšanje?

Po drugi strani pa se zdi neutemeljeno trditev, da je acai jagodami dobro za hujšanje. “Ni literature v znanstvenih revijah o hujšanju in acai jagodami,” pravi Porter. Zdi se, da je del zgodbe o acai jagodami, da je samo še en prehrana prevara.

Onstran samo pomanjkanje hujšanja dražljaje, nedavno izjavo Center za znanost v javnem interesu, ki je varuh skupine, opozoril, potrošniki ne da se prijavite za brezplačno preskušanjih acai dietnih izdelkov na spletu, saj pritožb zaradi nepooblaščenega kredita stroški kartice po sojenju je konec.

Sorodne: Superfoods za super zdravje

Acai Berry: Kaj je spodnja meja?

Kljub temu, da ni čudež hujšanja, acai jagodami, pa tudi borovnice, robide in druge pisane sadje, je dobro, da v kateri koli dieti vključujejo. “Vedno sem svetoval svoje paciente, da bi dobili široko paleto barv v svoji prehrani,” pravi Porter, “in da je temno vijolične pigment ima toliko koristi pozitivne za zdravje – sem povedal moji pacienti” jesti mavrico “, ker vsaka izmed barv mavrica ima široko paleto hranilnih snovi, ki zagotavljajo različne zdravstvene koristi. “

Miglena Cech

Malo je resnično znano o Migleni, vendar je vsaj prepričana in nesebična. Seveda je tudi intuitivna, odkrita in očarljiva, toda na nek način so manjše lastnosti, ki jih tudi obnaša kot zastrašujoče.
njeno samozavest, čeprav je, za kaj je precej všeč. Prijatelji pogosto računajo na njo in njeno ceno, zlasti ko potrebujejo tolažbo ali podporo.

Seveda nihče ni popoln in Miglena ima manj prijetnih lastnosti. njena otroška narava in neodgovornost lahko povzroči, da se stvari segrejejo in dosežejo vse okoli sebe.
Na srečo njena nesebičnost zagotavlja, da ni tako pogosto.

Mogoče ti bo všeč tudi ...